Selecteer een pagina

Bakkie Trots

Bakkie Trots is een sociale onderneming uit Rotterdam. Koffie en thee kopjes gemaakt van lokale klei. Deze klei wordt opgegraven op locaties waar de grond open ligt. Daarna wordt de klei in de maatschappelijk werkplaats omgevormd tot gietklei. Ieder bakkie krijgt een eigen imprint die de grondlaag van de betreffende locatie verbeeldt. Zo wordt de verbinding die men voelt bij en de herinneringen die men heeft aan een plek tastbaar gemaakt.

Voor dit project werk ik in samenwerking met oprichtster Iris Veentjer aan de verpakking voor de verschillende kopjes. Belangrijk hierbij is dat het aardse en duurzame karakter van de bakkies behouden en benadrukt wordt. Ook maakte ik voor de tentoonstelling ‘Klei als grondstof’ van Stichting KunstWerkt een infographic over Bakkie Trots. Daarnaast schrijf ik teksten voor de website en de sociale kanalen.

Nieuwsgierig geworden naar deze bakkies? Of weet je een leuke locatie met klei in de grond? Neem een kijkje op hun website.

“Het fijnst aan de samenwerking met Annemiek vind ik dat ze zich verdiept in wat ik probeer uit te leggen. Ze doet meer dan de verpakking maken of teksten schrijven. Ze is betrokken, ziet goed wat er nodig is vanuit een missie of visie, legt verbindingen en behoudt het overzicht, zodat er een geheel ontstaat. Zonder dat het te veel van hetzelfde of saai wordt. Ook fijn is dat Annemiek een rustgevende uitstraling heeft en in is voor een grapje.”

Iris Veentjer

Oprichter, Bakkie Trots

Onderstaande infographic vertelt het verhaal van Bakkie Trots aan de hand van zes verschillende kopjes en locaties. Deze heeft op de tentoonstelling ‘Klei als grondstof’ van Stichting KunstWerkt gehangen.

Bakkie Trots Infographic

Zie hieronder een aantal afbeeldingen die de verschillende verpakkingen uit het ontwerpproces laten zien. Begonnen met de wikkel en geïndigd met het ‘doosje’. 

Bakkie Trots verpakking 'doosje'

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je een vraag of interesse in een samenwerking?
Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op via contact@byannem.nl of vul het contactformulier in.

Tot snel!

Contact

by AnneM
Annemiek Schellenbach
Rotterdam
+31 (0)6 48 04 45 03
contact@byannem.nl
KvK: 75450879
BTW-nummer: NL002249508B50

Samenwerken?

Neem contact op via
contact@byannem.nl

Meer weten?

Privacy- en cookiebeleid
Algemene Voorwaarden