over by AnneM

Ik ben Annemiek Schellenbach, een illustrator en informatie ontwerper uit Rotterdam. Verhalen vertellen in beeld is wat ik het liefst doe.  Verhalen die leuk of nodig zijn. Verhalen die meer vragen dan woorden en die verduidelijkt, verrijkt en aantrekkelijker worden met het juiste beeld.

Dit ben ik

Van jongs af aan ben ik al bezig met tekenen en vormgeving. Als klein meisje spendeerde ik uren aan tekenen (van Donald Duck tot portretten), het maken van vogelhuisjes en fotolijstjes in ons schuurtje en keek ik vol bewondering – en met enige jaloezie – naar opa’s tekentafel.

Mijn liefde voor verhalen is ontstaan tijdens de studies Media & Cultuur en Film & Televisiewetenschap. Hier leerde ik over de verschillende manieren waarop verhalen verteld en boodschappen overgebracht kunnen worden. Ik ontwikkelde een fascinatie voor de rol en representatie van deze verhalen en boodschappen in verschillende samenlevingen en culturen.

Deze twee liefdes – het tekenen en het vertellen van verhalen – heb ik samengevoegd met de oprichting van by AnneM. De M staat niet alleen voor het tweede deel van mijn voornaam, maar ook voor ‘maken’. Door illustraties te maken maak ik het leven van andere mensen graag makkelijker en mooier. Het liefst werk ik samen met organisaties en ondernemers die goed willen doen en zich inzetten voor een betere wereld. Ook word ik warm van het maken van  verhalen voor kinderen (en hun ouders!) om hen iets te leren of om hun dag simpelweg wat leuker te maken.

Bij een mooie boodschap hoort een mooi ontwerp. Voor mij straalt zo’n ontwerp altijd iets positiefs uit, oogt het eenvoudig is er oog voor detail. Het liefst verwerk ik er ook nog een vleugje humor of een knipoog in. Ik ga nieuwsgierig, zorgvuldig en analytisch te werk.

Hoe kan ik je helpen?

Heb je een vraag of interesse in een samenwerking?
Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op via contact@byannem.nl of vul het contactformulier in.

Tot snel!

Contact

by AnneM
Annemiek Schellenbach
Rotterdam
+31 (0)6 48 04 45 03
contact@byannem.nl
KvK: 75450879
BTW-nummer: NL002249508B50

Samenwerken?

Neem contact op via
contact@byannem.nl

Meer weten?

Privacy- en cookiebeleid
Algemene Voorwaarden